Aanbieders


Overzicht aanbieders softphone

Het laatste jaar schieten kleine bedrijven die een softphone aanbieden als paddestoelen uit de grond. De verschillen zitten in de kwaliteit van het geluid, de mogelijkheden die de softphone biedt en niet onbelangrijk, de gesprekstarieven. Bijna alle aanbieders bieden het gratis bellen van programma naar programma aan.

Waarderingen softphones
Hieronder presenteren we een overzicht met de bekendste aanbieders. Op dit moment hebben we nog geen waarderingen weergegeven aan de aanbieders. Hier hebben we voor gekozen aangezien men nog steeds werkt aan de verbetering van de softphones. Wij zijn erg benieuwd naar uw ervaringen. U kunt deze per e-mail versturen aan [email protected].

WebsiteadresOpmerkingen
www.parlino.comParlino is van Tele2. Parlino maakt gebruik van open standaarden (SIP/IAX2).
www.skype.comSkype is van E-bay. Skype maakt gebruikt van een gesloten standaard.
www.jajah.comJajah maakt gebruik van open standaard (SIP).
www.wengo.comWengo maakt gebruik van open standaard (SIP).
www.msn.comWindows Live maakt gebruik van open standaard (SIP).
www.voipbuster.comVoipbuster maakt gebruik van open standaard (SIP).

Wat is SIP?
SIP is een nieuw (1999) door de IETF geratificeerd protocol voor het starten, beheren en stoppen van multimediale (voice + video) communicatiesessies over een IP-netwerk. Onafhankelijk van onderliggende netwerk. SIP stelt je in staat om iemand anders te bereiken, ongeacht de plaats waar deze zich bevindt, of welk apparaat hij kan gebruiken voor de communicatie.
Zoek naar meer informatie over SIP in Google